Vattenskada på Sickla strand 51

Den nya lägenheten på Sickla strand 51, som Brf Sicklahus byggt om från lokal till lägenhet, har drabbats av en omfattande vattenskada.

Ett ny monterat element har sprungit läck vilket har inneburit att stora mängder vatten runnit ut i golvet. Även fuktskadat 7 st förråd i källaren.

Orsaken till läckaget är ett fabrikationsfel på elementet. Företaget som har genomfört renoveringen kommer att genomföra uttorkning och återställa lägenheten samt källaren. Deras försäkringar kommer att bekosta saneringen och återuppbyggnaden.

Tyvärr kommer renoveringen at vara omfattande och innebära störande arbete som bilning och borrning samt transporter. Allt arbete kommer att utföras på vardagar mellan kl. 8 – 16.

Arbete är beräknat pågå i ca 4 månader.

Vi beklagar att de närliggande lägenheterna kommer att bli störda av arbetena.

Försäljning av lägenheten hade Brf Sicklahus planerat att genomföras under september månad men kommer nu att försenas i ca 4 månader.

De 7 st förråden kommer att tömmas och ägodelarna kommer att förvara på annan plats. Detta arbete ombesörjer byggnadsfirman.

Har det uppstått skador på personliga ägodelar i förråden ber vi ägarna att kontakta sitt försäkringsbolag och sedan återkomma till Sicklahus för ersättning av självriskerna.

Kontakta styrelsen för mer information och då på mail styrelsen@sickalhus.se

med vänliga hälsningar

Styrelsen

Brf Sicklahus