Alla kan spara el! Här kommer tips!

Nu är det läge att alla sparar el och då bara inte för sin egen ekonomi utan även för bostadsrättsföreningen och hela samhället.

Det finns stora besparingar som du kan göra på din egen förbrukning dit eget hem vilket drar ner dina egna kostnader.

För bostadsrättsföreningen ekonomi finns många åtgärder som dels föreningen kan vidtaga och dels som den enskilde medlemmen kan spara åt föreningen vilket är ju även medlemmens ekonomi.

Styrelsen jobbar just nu med att inventera vilka energibesparingar som omgående kan göras. De kommer att åtgärdas så fort som är möjligt och som ger bästa effekt.

Vi vill uppmana alla att vara varsamma med den gemensamma energiförbrukningen. Exempelvis när du tvättar så kör så fulla maskiner. Torkningen drar stora mängder så använd torkrummen, torkskåp och torktumlare sparsamt. Samla så mycket som möjligt när du torkar och inte bara ett par plagg. Mindre mängder kan säkert torka lika bra i lägenheten även om det tar lite längre tid.

Värmekostnaderna är även om vi har bergvärme en stor kostnad för föreningen. Vi kommer att hålla temperaturen något lägre än tidigare år för att spara el. Så ta gärna på en tröja och använd tofflor.

Om vi alla får ner förbrukningen av el i samhället klarar hela Sverige sig bättre i den tuffa tid.

Vi har lagt ut en länk här som går till Energimyndighetens hemsida där det finns många tips och råd.

Läs den och spara kilowatt timmar.

Med varma hälsningar Styrelsen för Brf Sicklahus

http://www.energimyndigheten.se/varje-kilowattimme-raknas/