Tips och övrig info

I föreningens lokaler finns en bastu och en samlingslokal som du som medlem har tillgång till. För att nyttja dessa måste boka tid i förväg. https://www.sicklahus.se/?page_id=424

Du som har bil har också möjlighet att hyra parkeringsplats av föreningen.Parkering | BRF Sicklahus

Under information kan du läsa mer om vad som gäller kring tvättstugoravfallshantering och förvaltningen av fastigheter och skötsel av utemiljön.

 

Här har vi samlat skötseltips som du som boende behöver för att ta hand om din lägenhet och utrustningen i den.

Några av de viktigaste delarna som du som boende behöver sköta på egen hand är dina fönster, rengöra din ventilation, sköta brandsäkerheten i form av brandvarnare, rengöra din golvbrunn och rengöra ditt vattenlås. Här hittar du instruktioner för hur du går tillväga.https://www.hsb.se/stockholm/bo-i-hsb/bo-i-bostadsratt-eller-hyresratt/skotseltips/

Viktigt om stopp i avlopp!

Det är absolut förbjudet att spola ner annat än toalettpapper i toaletterna!

Exempel våtservetter, tops och annat olämpligt som spolas ner skapar allvarliga stopp i avloppstammarna och då med stor risk för översvämningar som följd.

Ett avloppsstopp kan endast tas bort med hjälp av stamspolning, vilket innebär stora omkostnader för föreningen = medlemmar och hyresgäster. Det innebär även onödigt slitage på avloppsstammarna.

Den medlem eller hyresgäst som orsakar avloppsstopp på grund av felhantering, kommer att debiteras de kostnaderna som uppstår i samband med avloppsstoppet.

Samtidigt vill vi informera att matfett inte ska spolas ner i köksavloppet då fettet skapar proppar i avloppsstammarna. Torka ur stekpannan med hushållspapper innan den diskas.

Om ni önskar mer information om detta kontakta styrelsen på mejl styrelsen@sicklhus.se