Balkongundersökning tisdag 6/4 och onsdag 7/4 2021

Inspektion av balkongerna kommer att genomföras tisdag 6/4 och onsdag 7/4 av på Sickla Strand och Atlasvägen.

Start på tisdagen mellan ca kl. 07:00 och 08:00 och kommet att pågå hela dagen.

Undersökningen sker utifrån via billift och boende behöver ej vara hemma. Balkongundersökningen genomförs av Stockholm Betongkonsult, kommer även att kontrollera fasaden.

Obs! Balkongerna bör vara så tomma som möjligt. Löstagbar trall, balkonggräs, möbler, stora blomlådor och liknande tas bort på minst en kvadrat för att vi ska kunna utföra undersökningen på bästa och snabbaste sätt. Har ni platsbyggd trall behöver ni inte göra något. Vi kommer att utföra provtagningen stickprovsvis, så det är möjligt att just er balkong inte blir undersökt med borrning trots att ni har plockat undan, vilket vi hoppas ni har överseende med. Störande ljud från slagborrmaskin kommer att förekomma. Eventuella borrhål i golv/tak kommer ej att återlagas (Ø10-12mm).

Undersökningen av balkongerna genomförs för att bedömma skick inför planerat underhåll och för att uppdatera underhållsplanen. Styrelsen återkommer när och hur eventuella reprationer ska ske.

Motioner till Årsstämman

Årsstämma 31 maj 2021

Årsstämma för Brf. Sicklahus kommer att hållas måndagen den 31 maj kl. 18:00, utomhus på Boccia-banan vid Sickla strand. Granne med tennisbanan.

Motioner lämnas in senast den 18 april.

Mailas till styrelsen@sicklahus.se eller lämnas i kansliets brevlåda på Atlasvägen 61 senast den 18 april.

Styrelsen vill uppmärksamma om att alla motioner som lämnas in till årsstämman ska behandla ärenden som berör hela bostadsrättsföreningen. Andra förslag eller enskilda drift – och/eller underhållsärenden hänvisas till föreningens hemsida. På hemsidan återfinns instruktioner för felanmälan: www.sicklahus.se

Välkomna!           Styrelsen Brf

Förråd för uthyrning

Föreningen Brf Sicklahus har ett antal förråd för uthyrning.

2 kvm förråd i trapphus. Låg dörr ca 150 cm. Ingen el. Inga hyllor.

Finns på Sickla Strand 19, 27, 47,49,55,59,67,73,75,78,84,86.

Hyrs ut årsvis och endast till medlem i Brf Sicklahus. Årshyra 1.000:- per år inkl. moms.

85,5 kvm Förråd i källaren Sickla strand 17. Med ståldörr. Finns ström och vatten. Ingen inredning. Hyrs ut årsvis. Årshyra 55.575:- per år inkl. moms.

Kontakt Christer Andersson som är ansvarig i styrelsen för lokaler. Tel. nr. 0708-61 05 95. Eller per mail till styrelsen@sicklahus.se

Nytt förråd för trädgårdsredskapen på Sickla Strand 70 – 88. Nytt mangelrum i tvättstugan.

Trädgårdsredskapen för gården Sickla Strand 70 – 88 har flyttats till ett separat förråd inne i grovsoprummet. Där finns nummera alla gemensamma, borstar, skottkärra etc.

Det innebär att tvättstugan inte ska användas förvaring av trädgårdsredskap.

Samtidigt ska det monteras ögglor för att kunna låsa fast barnvagnar i hallen in till tvättstugan. Mangeln kommer att flyttas ut i gången och där kommer även bord ställas upp för vikning av tvätt.

Det gamla mangelrummet kommer att tömmas. Planen är att rummet ska användas som kansli för föreningen då vi flyttar ut från Atlasvägen.

Det kommer ofta klagomål att denna tvättstuga inte städas efter varje pass. Vi ber alla att sköta detta. Om föreningen ska ombesörja städningen så ökar våra kostnader.